Literair De Lier

Stolpersteine
27 januari 2020
Lancering Precies Goed
10 februari 2020

In het kader van de Gedichtenweek – met als thema ‘De toekomst is nu!’ – werd ik uitgenodigd voor ‘Literair De Lier’ samen met nog vijf dichters en een gitarist.

Het werd een sfeervolle avond in de bibliotheek van mijn buurdorp De Lier, mede door de grote belangstelling. Tussen het publiek bespeurde ik veel bekenden. Dat was een leuke verrassing!
Jeroen den Harder, initiatiefnemer en organisator, hield de touwtjes strak in handen, zodat het programma gesmeerd verliep. De optredens waren stuk voor stuk de moeite waard. Het was genieten en tegelijk leerzaam om te horen en te zien(!) hoe de dichters hun werk ten gehore brachten. Ook de gedichten zelf waren zeer de moeite waard. Elke dichter had duidelijk weer zijn/haar eigen stijl, soms lichtvoetig en humoristisch, soms ernstig of verdrietig. Een mooie afwisseling was er verder doordat er, tussen het lezen en luisteren naar gedichten, toepasselijke muziek verzorgd werd door gitarist André Bruin.

En ja, ook ik mocht een aantal van mijn eigen gedichten voordragen. Hoewel ik het best spannend vond, heb ik er enorm van genoten. Het schrijven van gedichten en het voordragen ervan zijn echt twee verschillende dingen. Voordragen op een podium gaat – eerlijk gezegd – best buiten mijn comfortzone, daarom had ik het goed voorbereid en dat hielp me op het podium. Als je dan een zo’n belangstellend publiek treft, dat op het juiste moment lacht of klapt, tja … dan is het vast goed gegaan 😉 in ieder geval heb ik het wel zo ervaren. Een prachtig, geslaagde literaire avond!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vind je dit leuk... deel dit
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.