Het raadsel van de egels (3)

Het raadsel van de egels (2)
27 juli 2016
Middag op het strand
1 augustus 2016

Na zoveel warme dagen op rij heb ik mijn huishouden, eerlijk gezegd, wat verwaarloosd. Toen ik gisteravond uit verveling de zoveelste herhaling bekeek van het televisieprogramma ‘De Smaakpolitie’, bedacht ik me met schrik dat ik ook hoognodig mijn koelkast eens aan een schoonmaakbeurt moest onderwerpen. Hoewel hij er lang niet zo beestachtig uitzag als de exemplaren in menig studentenhuis, liet het idee dat wellicht miljoenen bacteriën mijn koelkast hadden uitgekozen om een party te houden, me niet meer los.
En waarom ook niet? Alle ingrediënten voor een party waren er immers ruimschoots aanwezig: een half flesje witte wijn van afgelopen weekend, een stuk oude kaas en een bakje eiersalade, komkommers en tomaat. Limonade en bier…

Op de één of andere manier weet die rare Rob met zijn programma over beestjes altijd de sluimerende schoonmaakwoede bij mij aan te wakkeren. Dus vanmorgen vroeg pakte ik als eerste de koelkast maar eens aan. Het ultieme moment trouwens voor dit klusje, voordat ik de voorraad in de koelkast weer zou aanvullen met de wekelijkse boodschappen, het andere klusje dat ook op de planning stond. Met een lekker warm sopje ging ik de ‘bacteriën van Rob’ te lijf en zette daarna snel alle niet-lang-buiten-de-koeling-houdbare producten weer terug op hun koude plaats. De kaas, komkommer, limonade, het bier. Prima ingrediënten voor een feestje, maar liever niet met beestjes… Als laatste nog een pak halfvolle melk.

Het pak halfvolle melk dat ik gisteren nog gebruikt had voor mijn vrienden in de tuin. Op een schoteltje had ik wat van die witte vloeistof gesprenkeld en het ze voorgeschoteld… Ik besloot meteen een kijkje te nemen en… bingo! Betrapt op heterdaad. Maar ook ik werd betrapt, ze keken me wat schichtig aan. Maar las ik ook nog iets anders in hun oogjes? Ik zou toch bijna denken dat ze iets van dankbaarheid uitstraalden. Voorzichtig sloop ik wat naderbij, maar dat was waarschijnlijk net iets te voorbarig. Snel maakten ze zich uit de voeten. Helaas, want hoe ik de beestjes van Rob ook verafschuw, met deze twee beestjes had ik maar wat graag een feestje willen bouwen. Misschien morgen?

Klik hier voor het vervolg

egeltjes deel 3 c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.