Bundel: ‘Verliefd, verloofd… vermoord’

Stap voor Stap
17 september 2013
Verkoop jenever op zijn retour
24 september 2013

Een angstaanjagende titel. De titel van een schrijfwedstrijd. Mijn kans, dacht ik echter, toen ik hierover las, want op de één of andere manier leek het me al heel lang een uitdaging om eens een spanningsverhaal te schrijven a la Suzanne Vermeer, Esther Verhoef. Dus ging ik enthousiast aan de slag met de opdracht.

Maximaal 3500 woorden moesten een verhaal gaan vormen over een man en een vrouw die elkaar leren kennen tijdens een zomervakantie aan de Middellandse Zee kennen. Ze verblijven in hetzelfde hotel en zijn vanaf dat moment onafscheidelijk. Ze raken verliefd en verloven zich nog tijdens de vakantie. Dan gebeurt er iets onverwachts waardoor de liefde omslaat. Dit leidt tot moord. Maar is de man of de vrouw het slachtoffer en is de ander dan automatisch de dader?

Weken heb ik er met plezier aan gewerkt. Het was een hele puzzel om het verhaal rond te  krijgen inclusief een goed plot. Na eindeloos denken, schrijven, schrappen en  herlezen, was het  klaar en heb ik het opgestuurd. Gisteren was daar een email.

Voor onze verhalenwedstrijd ‘Verliefd, verloofd… vermoord’ ontvingen wij meer dan zeventig inzendingen. Direct na ontvangst van de eerste verhalen zijn wij begonnen met het lezen en beoordelen van de inzendingen. Het niveau lag over het algemeen op een meer dan acceptabel niveau. Sommige verhalen waren van mindere kwaliteit, andere staken er bovenuit. Toch viel het soms moeilijk om wel of niet voor een verhaal te kiezen voor opname in de bundel. Onze persoonlijke smaak heeft bij de beslissing zeker een rol gespeeld. Ik mag u feliciteren… uw inzending is geselecteerd voor opname in de gelijknamige bundel.

Blij verrast was ik en best wel trots dat mijn bijdrage Hartendief in de bundel komt.
klik hier voor het eerste fragment

Klik hier voor het complete verhaal

Vind je dit leuk... deel dit
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

4 Comments

 1. Ineke schreef:

  Ben trots op je en heel benieuwd, ik hoor wel wanneer het boek uit komt

 2. Elles Jansen schreef:

  En ik had de eer om jouw verhaal proef te lezen! Ik hoop dat er nog velen gaan volgen.
  Elles x

 3. Agnes schreef:

  klinkt leuk en vooral spannend. Wanneer het kan koop ik het vast!!

 4. Geke schreef:

  Irma,

  Wat leuk om dit te lezen! k heb direct je site even doorgebladerd. t ziet er leuk uit joh. Wat heerlijk zo’n schrijf talent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.