Wat 2019 bracht op schrijfgebied

Een nieuw jaar
29 december 2019
Precies Goed!
13 januari 2020

Hoewel 2019 op privégebied een moeilijk, verdrietig jaar was, heb ik op schrijfgebied wel mooie dingen mogen beleven.

Naast alle gedichten en verhalen die ik mocht schrijven en die me veel afleiding boden, zijn er een aantal waar iets bijzonders mee gebeurde en er waren een aantal leuke activiteiten waar ik aan mocht meewerken:

   • Mijn verhaal ‘De Ware Jacob’ werd opgenomen in de bundel ‘Leven in twee werelden’ van uitgeverij Lieve Hart. Er volgde een presentatie in de bibliotheek van Huizen en ik mocht een stukje van mijn verhaal voorlezen.

   • Mijn gedicht ‘Je bent geliefd’ werd opgemerkt door verschillende scholen en door een uitgever en dat gaat in het voorjaar van 2020 een vervolg krijgen!

   • Verschillende gedichten mochten de prachtige schilderijen van Koert Ros ‘omlijsten’ tijdens de expositie ‘De kleur van afwijken’ in De Wissel. Een mooie opening volgde, waarbij mijn gezin en een aantal familieleden aanwezig waren. Ook mocht ik tijdens een avond aan een groep belangstellenden iets vertellen over mijn gedichten.

  • Het Ultra Korte Verhaal ‘Eva’s ster‘ mocht stralen in de schijnwerpers van Schrijven Online
  • Mijn gedicht ‘Wat je niet ziet’ werd opgenomen in de gedichtenbundel ‘Mijn herinnering’ van Uitgeverij AquaZZ.

Wat je niet ziet

Ik wil vergeten,
niet meer denken,
niet meer kijken
naar de polaroid
van toen.
Ver weggestopt
op zolder,
de sporen
zorgvuldig
uitgewist.
Wat je niet ziet
dat is er niet.

Weggestopt
op zolder,
doch onuitwisbaar
op mijn netvlies
gebrand,
is het er altijd:
dat zieke kind,
ingestopt
onder de dekens,
dat kale kind,
verstopt
onder ’n pruik.

  • Met mijn verhaal ‘Face to Face’ stond ik op het erepodium tijdens het Gala van de Week van Cultuur in Maassluis. Het thema was Onverwachte ontmoetingen en Face-to-face bereikte een eerste plaats, waarvoor ik een heuse beker in ontvangst kon nemen.
  • Het gedicht ‘Masker’ bereikte een eerste plaats in de gedichtenwedstrijd over Eenzaamheid, georganiseerd door verschillende maatschappelijke organisatie uit Maassluis. Tijdens een gezellige ontmoetingsmiddag werd de uitslag bekend gemaakt en mocht ik mijn gedicht voordragen.
  • Ik mocht twee keer een workshop ‘Elfjes-schrijven’ geven aan vrouwen die de Nederlandse taal nog niet zo goed machtig zijn bij de Voedselbank Maassluis. Wat was dat geweldig om te mogen doen!

  • Onverwachts werd mijn gedichtje ‘Mijn sneeuwpop’ opgenomen in een prachtige ‘Winter’ bundel van uitgeverij Leopold, met een kleurrijke illustratie van Milja Praagman.

 • Het verhaalgedicht ‘Lotte en de ster’ werd opgenomen in Kerstspecial van ‘De Schakel’.

Al met al kan ik tevreden op het schrijfjaar 2019 terug kijken. Begin 2020 staan alweer mooie, nieuwe dingen te gebeuren, zoals voordragen op een dichtersavond, nieuwe workshops, een eigen boekje, een nieuwe bundel waar ik aan mag meewerken, schrijfopdrachten voor een vereniging en een van mijn gedichten op een muur in een ziekenhuis! Maar dat verdient t.z.t. een eigen verhaal op mijn website! Genoeg om naar toe te leven dus.

Ik wil jullie hartelijk danken voor de reacties op alle fronten en wens jullie een heel mooi en goed nieuw jaar en tot snel ziens hier in 2020!

Liefs, Irma

Vind je dit leuk... deel dit
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.