Volg de Sterren

Stilte
16 november 2015
Fietser in de storm
30 november 2015

Ik ben er best een beetje trots op dat mijn bijdragen (verhaal: Recept voor een bijzonder kerstdiner en gedicht: ‘Kijk je mee in de stal?’) een plaatsje gekregen hebben in de kerstbundel “Volg de sterren’.

34 Comments

 1. Conny Hoogendoorn schreef:

  Ik heb ‘m al, anders deed ik beslist mee!

 2. Karin Anderson schreef:

  Ik ben erg nieuwsgierig naar het boekje! Het lijkt me heerlijk ontspannend om dit boekje te lezen in mijn drukke kraamtijd. Oftewel een orgineel kraamcadeautje.

 3. Leonardo P. schreef:

  Wat ben je toch een schat, Irma! Ik heb ze ook binnen. Ben meteen in de kerststemming gekomen. Je hebt me op een idee gebracht. Delen is inderdaad fijn. En zo toepasselijk in dit geval. Ik ga er twee ter beschikking stellen voor de kerstbingo van het plaatselijke verzorgingstehuis. Nou ja, zoiets dan.

 4. P. Werners schreef:

  Wil hem graag winnen, omdat ik geloof dat lezen en voorlezen rond de Kerstdagen niet alleen de sfeer verhoogt, maar ook de weg naar de sterrenhemel opent! kiki-emoticon

 5. Jacoba Vreugdenhil schreef:

  Als schoonzuster zal ik vast buiten deelname vallen …Ik bestel hem, lijkt mij erg leuk!

 6. Irma schreef:

  Iedereen mag meedoen, familie, vrienden, bekenden en onbekenden. Maakt niet uit, ik kies de mooiste reactie uit! Dus: gewoon meedoen, bestellen kan altijd nog!

 7. AnneJo schreef:

  Wat ben je een lieverd, Irma. Delen is helemaal in de gedachte van Kerst. Eigenlijk zouden we het altijd moeten doen. Ik volg je voorbeeld! Broed nog even op een leuk idee. Knuf!

 8. Agnes Troost schreef:

  Ik gun dit boekje aan de vriend van onze oudste dochter. Hij is niet echt kerkelijk maar heeft wel belangstelling. We hebben hem een bijbel gegeven in gewone taal. Hij heeft daar onze dochter uit voor gelezen. Erg mooi als ik dat hoor. Daarom vind ik het mooi om hem nu een boekje rond kerst te geven.

 9. Corina Huffman schreef:

  Ik wil graag het boekje ‘volg de Sterren’ winnen, omdattt…
  Dit wonderschone meisje en jawel, mijn boekenkast met trappetje, wat aandacht vragen.

 10. Greet Oostvogels schreef:

  Dat lijkt me een mooie bundel. Zelf geef ik godsdienstles op school en binnenkort komt er weer een stemmige kerstviering aan. Misschien zijn er wel verhalen of gedichten bruikbaar voor de viering.

 11. diane schreef:

  ik doe graag mee. leuk dat jouw bijdragen zijn geplaatst! Heerlijk lezen en voorlezen….

 12. Jacoba Vr. schreef:

  Ik wil graag het boekje ‘Volg de Sterren’ winnen, omdat… Ik dit boek in de eerste plaats zelf ga lezen, het vervolgens op kerstavond ga voorlezen aan mijn kinderen (eerst het verhaal van hun tante). Waarna ik het boekje zorgvuldig bewaar en ieder jaar uit de kast haal op kerstavond. Dit boekje later voorlees aan mijn kleinkinderen, en het doorgeef aan hun kinderen. ..Zodat er een mooie familie traditie ontstaat met in de hoofdrol de kerstboodschap en een bijrol voor (oud-)tante Irma.

 13. Ina kruizinga schreef:

  Ik wil het graag lezen als mijn vriendin het uit heeft, zij kan nu wel wat afleiding gebruiken.

 14. marloes Vrijdag schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd naar jullie mooie bundel. Ik zou graag meedoen en de bundel aan mijn moeder willen geven. Een week voor kerst komt er jammer genoeg een einde aan mijn verlof en moet ik weer werken. Mijn moeder gaat dan op mijn twee boefjes passen en verder staat ze ook altijd voor ons klaar.

 15. Marit de Boer schreef:

  Ik wil graag het boekje ‘Volg de Sterren’ winnen, omdat ik mijn moeder daar mee wil verrassen.

 16. Johan Bruintjes schreef:

  Ik wil “Volg de Sterren” graag omarmen om daarmee mijn hart te verwarmen.

 17. Marie van der kooij. schreef:

  Ik wil het boekje volg de sterren graag winnen”” Gedichten lezen ontspant en verzet je zinnen.
  Mooie gedichten zijn fijn, En kunnen heel Troostvol zijn!

 18. Linda Smeets schreef:

  Ik zou mijn moeder die aan de andere kant van de Oceaan woont willen verrassen met zo’n schitterende kerstbundel! Ze heeft 24/7 een luisterde oor #kerstgedachten

 19. Lida van Dijk-Hagg schreef:

  Ha Irma, wat leuk dit boekje ! En wat leuk dat er zelfs 2 bijdragen van je in zijn geplaatst. Ik reageer niet elke keer op jouw Fb-berichten, maar zie ze wel ….
  Ik zou best graag zo’n boekje als verrassing willen ontvangen. Er zijn meerdere groepen waar ik dergelijke verhalen zou kunnen voorlezen: mijn mentorgroep, waar ik samen met Els Ensing zeven jongvolwassenen (zoals de 13- en 14-jarigen zichzelf graag laten noemen) begeleid in hun geloofsgroei.
  We hebben de laatste maanden regelmatig een hoofdstuk uit ‘Ga je mee naar de kerk?’ van Inge Oostdijk (ken je dat oeroude boekje (nog) ?) voor ze gelezen. Ze luisteren daar naar. Behalve ze zelf laten lezen uit de bijbel is voorlezen ook een middel om hun aandacht te krijgen, te ‘vangen’ !!
  Ik zal maar niet langer je aandacht hier vragen … kleinkind(eren), bijbelstudiegroep en oudere mensen zijn ook vast een goede doelgroep !!
  Een hartelijke groet van Lida

 20. Ria Manni schreef:

  Hallo Irma ik heb er twee gelezen heel bijzonder en mooi en dit boekje zou ik graag aan mijn kleinzoon willen geven hij hoopt 16 november 5 jaar te worden, dan kan ik hem als oma voorlezen ook jou mooie bijdragen die erin staan, geweldig lijkt mij dat. Lieve groet Ria.

 21. Hetty Bergwerff schreef:

  Het lijkt mij een heel mooi boekje Irma, soms kan je wel een sterretje gebruiken!

 22. Jannie v.d. Wal schreef:

  Ik zou graag het boekje willen winnen Irma, omdat ik weet dat jij heel mooi en goed kan schrijven, kan ik in het hoge noorden ook van je laten lezen en aan mijn kinderen voorlezen en vertellen dat jij de lieve zus en schoonzus bent van oom Kees en tante Jacoba. Er zijn van die tijden dat je wel eens een bemoediging kunt gebruiken als je je alleen en eenzaam voelt!

 23. Annemarie v.d. Kooij schreef:

  Ik zou het graag en mijn vader en moeder Marie Vd Kooij cadeau willen geven voor Kerst!

 24. Esther Potters schreef:

  Ik wil ‘de sterren wel gaan volgen’ het lijkt me een zeer leuk en sprankelend boekje!
  Het zou een mooi kerstcadeautje aan mezelf zijn, dus ik maak graag kans:)

 25. Wilma van Vliet schreef:

  Het lijkt mij een prachtig boekje Irma, ik heb een heel lief kleinkind dat mijn sterretje is, ik zou graag samen met haar deze mooie verhalen willen beleven, zoals ik vroeger deed met mijn kinderen.

 26. Wemmie Wolf schreef:

  Dit boek zou ik graag willen gebruiken op mijn werk. Ik ben docent NT2 en ik geef dus les aan vluchtelingen. We vieren kerst met elkaar op school en dit jaar wil ik graag een kerstverhaal uit een ander land. Deze bundel kan daarnaast ook vast een bijdrage leveren met een verhaal of een gedicht. Want ongeacht het geloof wil ik graag een sfeer van samenhorigheid, warmte en veiligheid creëren.

 27. Mieke schreef:

  Ik houd van gedichten en korte verhalen. Heb er een aantal van Conny Hoogendoorn gelezen en die zijn prachtig.
  Ze geven je vaak kracht, een lach of een traan….ze zijn waardevol op wat voor een manier dan ook
  Ben dus zeer benieuwd naar deze bundel….wil hem heel graag winnen, zodat ik tijdens de feestdagen wanneer ik alleen ben mezelf kan verwarmen en het gevoel heb niet alleen te zijn. Een lichtstraal zie in deze donkere dagen en me daardoor blij en gelukkig mag voelen. Dat deze bundel als een warme deken over me heen valt.

 28. Joke Cats schreef:

  Het lijkt me heel fijn om hier tijdens de kerstviering met BIKA ( catechese voor verstandelijk beperkten) uit voor te kunnen lezen. Ben altijd op zoek naar goede verhalen.

 29. Ria Manni schreef:

  Ik heb al gereageerd maar realiseer mij nu dat deze eenvoudige verhaaltjes uit Volg de Sterren ook geschikt is om voor te lezen bij mijn zus op de groep in Bartimeus Doorn, dat zijn blinde en verstandelijk gehandicapten bewoners. Mijn zus wordt b.v. 63jaar en heeft een kinderlijk verstand. Bijzonder geschikt volgens de de dagactiviteit medewerker, ik had 2 verhaaltjes uitgeprint en meegenomen. Groetjes Ria.

 30. Bettine van Oosterum schreef:

  Leuk Irma, om deze verhalen- en gedichtenbundel te winnen, zeker omdat er 2 bijdragen van jou in staan! Waarom? Gewoon omdat je zo’n lief mens bent en ik vereerd zou zijn om dit in huis te hebben! Maar dan wil ik wel een gesigneerd exemplaar hoor wink-emoticon Liefs van ons…..

 31. Ina Kruizinga schreef:

  Ik vind dit een prachtige actie en zou er graag voor in aanmerking komen om aan een vriendin te geven die een paar pittige jaren achter de rug heeft (ik noem geen naam, dan is de verassing er af)

 32. Wim Boekestijn schreef:

  Waarom ik in de prijzen zou willen vallen? Ten eerste omdat Irma Moekestorm een heel fijn mens is, bovenal een goede oud collega en last but not least een begenadigd schrijfster blijkt te zijn. Haar talenten en die van vele anderen verdienen de aandacht en verspreiding over het Nederlandstalig gebied en daarom wil ik als Spijkenisser deze bundel exporteren over het water achter de Hartelbrug en Spijkenisser brug.

 33. Ineke schreef:

  Wat een mooi boekje, en wat een mooie reacties. Wil hem graag hebben, maar koop hem zelf wel. Gewoon, helemaal alleen voor me zelf.

 34. Maria Müller schreef:

  Ik zou het boekje graag willen winnen,lekker ouderwets lezen, kerstliedjes, warme schokolade en tevredenheid meer wensen heb ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.