Een wereld van verschil

Vakkundig
30 januari 2017
Bubbeltjes
10 februari 2017

Al vroeg sta ik in de rij voor het buffet van de Hema. Met een vriendin heb ik afgesproken om samen gezellig de dag te beginnen met het bekende ontbijtje.

Handig

Mijn vriendin heeft een uiterst pijnlijke blessure opgelopen aan haar been en ik… tja, ik loop nu eenmaal door mijn prothese altijd met een kruk. In de loop der jaren ben ik best handig geworden met de ene hand die ik daardoor maar vrij heb. Ook met kleine dienblaadjes. Overmoedig verzeker ik mijn vriendin dan ook dat ze gerust kan gaan zitten omdat ik het wel red.

Probleem

Intussen echter stapelen zich de kopjes en bordjes op mijn grote dienblad zich op tot het overvol is. Ik zie het al: ik heb een probleem. Hoe krijg ik dit ooit zonder ongelukken met één hand aan het tafeltje waar mijn vriendin zit?

Hulp uit onverwachte hoek

Totdat heel onverwacht de vrouw achter mij in de rij in één oogopslag mijn probleem overziet. ‘Dat gaat vast niet lukken,’ zegt ze vriendelijk. ‘Zal ik het voor je wegbrengen?’

Ik ben echt blij verrast. Hoewel het altijd moeilijk is om hulp te aanvaarden, weet ik dat ik geen keuze heb, dus dankbaar neem ik haar aanbod aan. Binnen no-time is het geregeld en ik bedank de vrouw uitbundig. Ze wordt er verlegen van en ze zegt: ‘Wat stelt dat nou voor?’

Nederig

Nou, eigenlijk heel veel… Eén klein gebaar maakt hét verschil. Als iedereen wat toeschietelijker naar de ander zou zijn… gegarandeerd dat de wereld er anders uit zou zien.

Nederig zijn. Dat is moeilijk! Iets voor iemand anders doen, zonder dat je er zelf baat bij hebt. Gewoon om een ander een plezier te doen, uit liefde. Iemand voor laten gaan in de rij bij de kassa, het opnemen voor een gepeste klasgenoot, zomaar een vriendelijk woord voor je buurvrouw. Moeilijk? Misschien wel, maar het maakt een wereld van verschil. Het is precies datgene wat Jezus deed. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, je hoeft alleen zijn voorbeeld maar te volgen.

 

Dit lied verwoord zo mooi hoe nederig Jezus was en hoe je zijn voorbeeld kunt volgen: Toon mijn liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.