Hoera in de gloria

Kattenkwaad
11 oktober 2016
De beste wens
31 oktober 2016

Hoera! Afgelopen week was ik jarig! Op zich is dat niet heel bijzonder, want iedere dag vieren miljoenen mensen dit feit en ook voor mij was dit zeker niet de eerste keer…

Sterker het was de negenenveertigste keer. Iemand feliciteerde me en peperde me in dat ik volgend jaar toch echt tot de kring der middelbaren behoor. Bij de Abrahams en Sara’s dus… Wat nou hoera?

Sara en Brigitte
Want eerlijk gezegd voelt het best een beetje oud. De show van Brigitte Kaandorp die onlangs werd uitgezonden, bleek mij op het lijf geschreven. Met de nodige zelfspot stelde zij namelijk alle ‘problemen’ die horen bij de vijftig-plus-generatie aan de orde: je opgroeiende kinderen die je bedelven onder allerlei ongevraagde kritiek, je niet meer zo strakke velletje, je haren die gaan grijzen, je minder soepele lijf…
Ik heb vreselijk gelachen om het feest-der-herkenning. Tja, het hoort er blijkbaar allemaal bij, bij het ouder worden. Maar toch… heel diep van binnen… steekt het een beetje…

Sieraad
Enfin… Op mijn verjaardag werd ik door mijn man verrast met een prachtig sieraad. Een zilveren kettinkje met een hanger, waar deze tekst is ingegraveerd:
“Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol. En Ik houd zoveel van je.”
Wat ben ik daar blij mee! Het is fijn dat mijn man zoveel van me houdt.

Kostbaar
Hoewel… de tekst is eigenlijk afkomstig uit de bijbel (Jesaja 43 : 4). Het is namelijk God die dat tegen mij zegt. Ook tegen jou. Dat maakt het extra mooi. Ik ben kostbaar. Ook al vind ik mezelf vaak helemaal niet leuk of mooi, God vindt mij kostbaar. Het maakt hem niet uit hoe ik eruit zie, of ik jong ben of oud. Een rimpeltje meer of minder heb, kribbig of vrolijk ben. Hij heeft alles voor me over omdat hij mij waardevol vindt.

Hand in hand
Met deze tekst om mijn hals wil ik best vijftig worden – en wel ouder ook mét alle ‘verschijnselen’ van dien. Hand in hand met een God die op die manier naar mij kijkt. Want waarom zou ik dan niet net zo naar mezelf kijken: als een kind dat waardevol en kostbaar is voor vader? Bij wie ik mag schuilen tot mijn honderdste. Zijn oneindige liefde verjaart immers nooit! Hoera-in-de-gloria!

knipoog-hoera-in-de-gloria

Vind je dit leuk... deel dit
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.