Iedereen mooie benen

Onmiskenbaar herfst
1 november 2016
Sinterklaasgedicht Winactie 2016
18 november 2016

Wat verveeld kijk ik naar de reclame op de televisie, totdat er een nieuwe verschijnt van Zeeman over nota bene: panty’s. Vrijwel meteen heb ik er de smoor in, want wat heb ik een hekel aan gedoe rond mooie benen. Het lijkt wel of alles en iedereen tegenwoordig aan een bepaald ideaalbeeld moet voldoen en vrouwenbenen niet in de laatste plaats. Het moet gladder, glanzender, strakker, desnoods met behulp van Zeeman panty’s. Panty’s waar je je ogenschijnlijk iedere morgen vrolijk inhijst. Belachelijk!

Op het moment dat ik, behoorlijk opgefokt, naar een andere zender wil zappen zie ik echter, naast prachtige lange en slanke benen, ook dikke en korte benen voorbij komen. Wat een verademing. Iedereen mooie benen, luidt dan ook de boodschap. Dat valt dan weer mee van Zeeman, denk ik en blijf, nieuwsgierig naar de afloop, toch nog maar even hangen. En dan zie ik het; als de vrouw zich omdraait in de supermarkt. Ze draagt een beenprothese. Overduidelijk en goed zichtbaar, niet gecamoufleerd door een fraai gekleurde panty. Ik houd mijn adem in.

Het is alsof me een spiegel wordt voorgehouden. Ontroerd kijk ik naar die stoere vrouw. Iedereen mooie benen… Ja, ook zij én ik (met mijn bijna identieke hightech beenprothese). Juíst wij. Want wat is zo’n kunstbeen eigenlijk mooi, anders mooi, maar toch: mooi! Om dat te benadrukken hebben wij, prothesedraagsters, helemaal geen panty’s nodig. Bedankt Zeeman voor deze spiegel en inderdaad: zo eenvoudig kan het zijn…

Vind je dit leuk... deel dit
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

3 Comments

 1. Anna schreef:

  Ik begrijp je frustratie. Ik heb ook een beenprothese en draag gewoon jurkjes. Echter, in de zomer is dat geen probleem en heb ik blote voeten in schoenen maar in de winter wil ik toch wel een panty aan maar… ik heb nog niet ontdekt hoe ik dat kan doen met mijn kunstbeen. Gewoon een panty eroverheen trekken is niet mooi en één kant afknippen is ook geen optie omdat de kunstvoet dan onbedekt blijft en dat vind ik niet fraai. Iemand een idee?

  • Irma schreef:

   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Blijft een beetje zoeken, he? Ik draag pas sinds kort een jurkje in de zomer, dat vind ik al heel wat, maar wel heel fijn. Wellicht is een dikke panty of maillot een idee?

 2. Anna schreef:

  Dank je voor je reactie! Ik heb een dikke panty geprobeerd maar die neemt de vorm van alle onregelmatigheden van mijn kunstbeen aan waardoor het raar uitziet. Ik knip gewoon een helft van mijn panty en laat mijn kunstbeen onbedekt. Dat heeft geen last van kou. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.