De keuze is aan jou

Meer dan Valentijn…
11 februari 2019
Barbie
13 februari 2019

Eerst doe ik de dingen die gewoon moeten. Mijn oma zei altijd: ‘Eerst het nuttige, dan het aangename.’ Wat moet, dat moet nu eenmaal. Geen keuze.

Na een schier eindeloze rij nuttige of minder nuttige beslissingen – bloemkool of andijvie, nu tanken of morgen, wel of geen koekje bij de koffie, de telefoon opnemen of laten gaan – ben ik bij het aangename deel beland; achter mijn beeldscherm.

Ik schiet lekker op met mijn nieuwe roman. Totdat daar de twijfel de kop opsteekt. Schrijf je nu keus of keuze? Ik googel en lees: Je kunt beiden op dezelfde manier gebruiken, want ze betekenen immers helemaal hetzelfde. De keus of keuze is dus aan jou…

Ik kies keus of nee toch maar keuze?

Een verhaal van 120 woorden met als themawoord ‘keuze’.
Stemmen mag: als je dit verhaaltje waardeert, kun je een ‘hartje’ achterlaten op de site van 120 woorden (via deze link en klik daar op ‘de moeite waard’)

Vind je dit leuk... deel dit
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.